Zoeken
  • Bert

Is uw website toegankelijk genoeg? Stichting OVI


Een strakke website met fraaie kleuren en spetterende video’s en afbeeldingen. Mooi om te zien toch? Dan moet je geen visuele beperking hebben. Maar liefst 25% van de Nederlanders ondervindt moeite met het navigeren en lezen van websites. dit omdat deze niet goed zijn ingericht voor laag letterden, dyslectici, kleurenblinden, ouderen en statushouders. Stichting Oog voor Iedereen zet zich in om hier verandering in te brengen.


Een publiek krijgt een stem.


In 2016 telde Nederland zo’n 350.000 blinden en slechtzienden. Voor 2050 wordt een stijging van 300 procent verwacht, een grote groep Nederlanders met een enorm marktpotentieel. Toch is deze doelgroep grotendeels niet onderkend, stichting OVI springt voor hen in de bres.

Volgens de regelgeving zouden alle overheidswebsites al in 2008 al toegankelijk moeten zijn voor deze doelgroep, alleen is dit niet gebeurd. Ook is in VN-verband afgesproken dat in 2019 nieuwe websites en in 2021 alle websites moeten voldoen. Door de slechte toegankelijkheid zijn deze websites ook minder goed vindbaar op zoekmachines.

Stichting OVI maakt zich sterk om websites aan de regelgeving te laten voldoen en zo de toegankelijkheid te verbeteren. Allereerst door bewustwording te creëren bij bedrijven, (semi)overheden en (toekomstige)websitebouwers. Het platform wordt een vraagbaak voor vragen over websites en toegankelijkheid. Ze bieden trainingen en benaderen hierover ook ICT opleidingen. Daarnaast kunnen bedrijven tegen een geringe betaling een QuickScan laten uitvoeren naar de toegankelijkheid.


Het ondernemend hart van stichting OVI


Gea Weersma is een visueel beperkte vrouw, ze is nagenoeg blind en heeft een blindengeleidehond. Ze is een ondernemende vrouw en werkt bij de gemeente Veenendaal als Accountbeheerder Economie en Werk, waar ze vaak wordt ingezet voor het verbeteren van de toegankelijkheid. Zij is het hart van Oog voor Iedereen. Ze weet, uit persoonlijke ervaring, hoe moeilijk het voor deze groep is om op het web te surfen. Dit maakt stichting OVI zo krachtig als instrument.


ICT Training Centrum steunt stichting OVI van harte om dit mooie doel te bereiken!


Meer weten over stichting Oog voor Iedereen? kijk op:http://ctcveenendaal.nl/ovi/ovihome/


24 keer bekeken
  • Grey Facebook Icon

CTC Talent

Wiltonstraat 2A

3905 KW Veenendaal