Zoeken

"Speeddaten" met werkgevers, het perspectief van een kandidaatEen CV vertelt maar zoveel over je. Zeker als je hebt besloten om mee te doen aan een omscholingstraject voor een ander beroep, waar je dus nog geen ervaring in hebt. In mijn geval tot C#/.NET programmeur via het project Grow-IT. Daarom was ik erg blij met de kans om tijdens een meet & greet daadwerkelijk met werkgevers te kunnen praten.

Door Tonny van Oosten


VEENENDAAL – Het project Grow-IT wil niet alleen mensen in een half jaar opleiden tot C#/.NET programmeur, maar ze ook meteen koppelen aan werkgevers die programmeurs zoeken. Dat doen ze op een heel praktische manier, namelijk door werkgevers en werkzoekenden elkaar te laten ontmoeten via een soort ‘speeddaten’.

Zo’n ontmoeting vertelt een werkgever toch meer over je dan wat in een CV staat. En zelf weet je ook meteen veel meer. Ik had er dus erg veel zin in, vrijdag 13 juli. Datzelfde gold voor nog 15 werkzoekenden.Ontmoeting met 5 bedrijven

We verzamelden ons om 9.00 uur in De Vonk in Veenendaal. Daar zouden we kennismaken met vijf bedrijven: Cegeka, Egency, ZorgNed, Carthago-ICT en Q-ray. Bedrijven uit de regio, of met een kantoor in de regio.

Het ging om heel verschillende bedrijven. Drie kleinere bedrijven, elk met een gespecialiseerd werkgebied en twee grotere bedrijven die nationaal en in het geval van Cegeka zelfs internationaal opereren. Maar allemaal aan het uitbreiden en op zoek naar nieuw personeel.

Wij, de 16 werkzoekenden, hadden elkaar al ontmoet op vorige bijeenkomsten en tijdens een eerste trainingsdag over C#. Een aantal van ons heeft al een ICT achtergrond. Anderen zoals ik hebben dit niet, maar zijn tijdens kennismaking met de taal enthousiast geworden over C# en het idee daar mee te gaan werken.


Echte gesprekken

Omdat er meer waren van ons dan van de bedrijven, werden we opgedeeld in groepen die om de beurt met de werkgevers konden praten. Het waren echte gesprekken van zo’n 10 minuten, één op één aan een tafel. Korter dan een sollicitatiegesprek, maar een mooie eerste kennismaking.

Ik zat in groep 1 en wij konden meteen de spits afbijten. Wel was het even onwennig toen de tijd om was: hoe ging het nu verder? Het zorgde bij mij helaas voor een wat slordige afronding van wat een erg leuk en interessant gesprek was geweest.

Dat kan ik overigens zeggen over alle gesprekken. Het was heel leuk en interessant om te horen hoe verschillend de bedrijven waren en dus ook hoeveel verschillende mogelijkheden in werk en omgeving een opleiding in C# je geeft. Het heeft mij alleen maar enthousiaster gemaakt en gezien de reacties van de andere aanwezige werkzoekenden was ik niet de enige.

30 keer bekeken
  • Grey Facebook Icon

CTC Talent

Wiltonstraat 2A

3905 KW Veenendaal